exclusieve workshops met zin magazine

Wil je écht beter leren fotograferen? Dan is het soms nodig een beetje uit je comfort zone te treden. Dat is wat er gebeurt als je één van de workshops volgt die ik samen met Zin Magazine organiseer. Want het is mijn overtuiging dat bijna élke foto die anderen echt weet te raken zijn kracht haalt uit contact, uit verbinding. Met jezelf, met de mensen om je heen, met de wereld om je heen.

Tijdens mijn workshops besteden we zo min mogelijk aandacht aan techniek, want ik beschouw dat als iets secundairs (en ik maak ál mijn foto's met bestaand licht). In plaats daarvan springen we met onze camera het diepe in. We gaan mensen fotograferen. We gaan leren om te accepteren dat sommige mensen dat een énig idee vinden, en anderen helemaal niet. We hebben 's ochtends nog geen idee waar we 's middags uithangen. We eten dingen die we nog nooit gegeten hebben, spreken talen waarvan we niet wisten dat we ze spraken en openen deuren terwijl we geen idee hebben wat erachter zit. En gaandeweg ontdekken we dat onze foto's als vanzelf meer hart en zeggingskracht krijgen naarmate we meer in het moment zelf kunnen en durven zijn. En we hebben ook nog 's een heleboel lol!

Dat kun je bijvoorbeeld ervaren op een plek waar je fantastische foto’s kunt maken, maar waar dat nou niet bepaald van een leien dakje gaat: Marrakech in Marokko. Want hier ligt de schoonheid voor het oprapen, maar je kunt er ook een heleboel weerstand ontmoeten. Van 21 tot 27 oktober organiseer ik samen met Zin een exclusieve (maximaal 7 deelnemers) workshop in Marokko. We verblijven in één van de mooiste hotels van de stad en we gaan ook met 4WD's een paar dagen de woestijn in. Een bijzondere en uitdagende reis waar je heel veel van leert. Vind je het leuk om de ervaringen van eerdere deelnemers te lezen? Kijk dan eens naar de verhalen en beelden van Hermann van Hoof en Henk Willem Otten.


Misschien een tikkeltje te wild allemaal? Dan is er ook een workshop met zachte landing. Van 16 tot 23 september ontvang ik maximaal 10 Nederlandse fotografieliefhebbers in de Franse Bourgogne voor een week intensief bezig zijn met fotografie. Qua thematiek niet heel anders dan wat ik hierboven omschreef, maar het Franse platteland zorgt wel voor een andere, veel zachtere ambiance. Net als Graham en Alexandra, de geweldige gastheren van Le Couvent waar we deze week eindeloos gaan eten, luieren en praten. En lekkere wijntjes van Graham drinken, dat ook.

Alle informatie over deze bijzondere workshops vind je hier:

http://thijsheslenfeld.com/marrakech-workshop
http://thijsheslenfeld.com/bourgogne-workshop

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, bel of mail me dan even. En als je op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten, is het handig als we even vrienden worden op Facebook.

Thijs Heslenfeld - thijs@thijsheslenfeld.com - 06-51198485