De geprinte beelden waren te zien tijdens de eindconferentie in Ede.

De geprinte beelden waren te zien tijdens de eindconferentie in Ede.

Samen met het COA heb ik tien beelden uitgekozen die u op levensgroot formaat voor een zeer speciale prijs kunt bestellen om uw locatie met mijn werk aan te kleden. Om het kiezen gemakkelijker te maken, kunt u de beelden downloaden in één handige ZIP-file - handig om aan uw collega's of medewerkers te presenteren.

Bestellen gaat als volgt. Elke foto heeft een nummer; stuur de nummers van de gewenste foto's in een e-mail aan ons kantoor. Vermeld daarin ook naam en adres van uw locatie plus de naam en contactgegevens van uw contactpersoon. Dat is alles. Wij bevestigen de opdracht per omgaande en gaan dan aan de slag. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen na uw bestelling; facturering geschiedt na levering.

Specificaties: DiBond 3mm: 2 gladde, witte aluminiumplaten met een harde kern ertussen: stevig, vormvast en goed bestand tegen vocht. De prints meten allemaal 100 x 150 centimeter, wegen plusminus 6,5 kg en zijn voorzien van 4 boorgaten in de hoeken; handig om ze strak tegen de muur aan te bevestigen.* Verpakt in bubbeltjesplastic en degelijk karton met speciale bescherming voor de hoeken.

Prijs: € 250,- per stuk inclusief BTW en inclusief afleverkosten.

Vragen? Bel ons op 06-51198485 of mail naar office@thijsheslenfeld.com en we helpen u graag.

Contactpersoon COA: kinderen@coa.nl

* Wilt u geen boorgaten? Vermeld dit dan uitdrukkelijk bij uw bestelling.

COA-by-Thijs-1

Deze jongen heet Mando Lavarello en ik fotografeerde hem op Tristan da Cunha, het meest afgelegen bewoonde eiland van de wereld, midden de zuidelijke Atlantische Oceaan, tussen Argentinië en Zuid-Afrika in. Het eiland heeft geen vliegveld en zelfs geen haven: je kunt er alleen komen door op dagen met weinig golfslag met een klein bootje aan de kust te landen. Ik bezocht Tristan da Cunha toen ik aan boord van de Bark Europa fotografeerde voor mijn boek ‘Cold’, over een lange zeilreis naar Antarctica.


COA-by-Thijs-2

Dit meisje fotografeerde ik op het eiland Rinca, in het oosten van Indonesië. Rinca en het naastgelegen Komodo zijn bekend omdat het de enige plaatsen op de wereld zijn waar de Komodo varaan leeft; de grootste hagedis van de wereld. Voor toeristen vormen ze een bezienswaardigheid en dat is de reden dat er hier heel regelmatig groepen toeristen op bezoek komen. Toch voelt dit als een zeer afgelegen plek die nauwelijks aangeraakt wordt door de snelle veranderingen die ons leven kenmerken; het leven in de kleine dorpjes hier is er in de afgelopen decennia nauwelijks veranderd.


COA-by-Thijs-3

Meisje op de markt in Labuan Bajo, op Flores, Indonesië.


COA-by-thijs-4

Ik ontmoette Safa’a (15) in Al Za’atari, het uitgestrekte vluchtelingenkamp in Noord-Jordanië. Ze was verlegen en stil en het gesprek dat schrijfster Rinke Verkerk met haar voerde vlotte niet echt. Totdat Rinke vroeg of Safaa schreef. Ze haalde een stuk papier uit haar zak en droeg een prachtig zelf geschreven gedicht voor, waarin ze haar verlangen om terug te keren naar Syrië beschreef. Het raakte mij diep; haar verhaal staat in het boek ‘Anything out of nothing’ en een deel van haar gedicht prijkt - in het Arabisch - op de cover van het boek.


COA-by-thijs-5

Blessi Koese (11) speelt met zijn vriendjes graag in de stroomversnelling boven Awarradam, diep in het Surinaamse oerwoud. Deze foto werd uiteindelijk de cover van mijn boek ‘Au!’, over de vernietiging van dit prachtige stuk Amazone door de activiteiten van goudzoekers.


COA-by-Thijs-6

Ik reis elk jaar ruim twee maanden met een 4WD door het afgelegen en vrijwel onbewoonde noordwesten van Namibië. De mensen die ik daar nog tegenkom zijn vrijwel allemaal himba: één van de laatste nog echt nomadisch levende volkeren van de wereld. Prachtige, pure en onverschrokken mensen. Als ik mijn kamp opsla in de buurt van een nederzetting, komen de himba vaak pas ‘s morgens kennismaken; het is duidelijk een gewoonte om elkaar ‘s avonds met rust te laten. Dat gebeurde ook met dit beeldschone meisje, dat ‘s ochtends samen met een vriendin thee dronk bij mijn kampvuur.


COA-by-Thijs-7

Hoog in de bergen in Peru, ten zuiden van Cuzco, stuitte ik op een kudde alpaca’s die door twee jongetjes en een paar honden werd gehoed. Toen we de auto stopten en een paar foto’s van de schitterende omgeving maakten, kwamen de herders en hun honden enthousiast aangerend. We hebben een paar minuten met elkaar gepraat en ergens tijdens die bijzondere ontmoeting maakte ik dit portret.


COA-by-Thijs-8

Diep in het Surinaamse oerwoud, niet ver van Awarradam, stuitte ik op een vader en zoon die een houten kano uit een boomstam aan het hakken waren. Het was een korte en vluchtige ontmoeting, en ergens tijdens ons gesprek maakte ik deze foto. Pas een paar jaar later vond ik hem terug op de harde schijf en werd ik gegrepen door de intensiteit van het portret. Het is nu één van mijn favoriete foto’s.


COA-by-Thijs-9

Jason Swartbooij (2) woont samen met zijn oma Theresia (43) en nog een paar kinderen in een eenvoudige hut in het droge en afgelegen zuiden van Namibië. De man van Theresia werkt op een boerderij in de buurt. Ik ontdek het mooie en liefdevolle gezin toevallig als ik op zoek ben naar een zuidelijke toegang tot de Fish River Canyon. Een paar jaar later ben ik terug geweest naar deze plek om het gezin wat geld te geven om een eigen huis te bouwen. Voor zover ik heb kunnen nagaan is dat ook werkelijk gelukt, in een stadje niet ver van de plek waar ik ze ontmoette.


COA-by-Thijs-10

Dit jongetje dat door zijn moeder werd gewassen fotografeerde ik ‘s ochtends heel vroeg in het noorden van Bali, op een plek waar heel weinig toeristen komen. Zo’n ochtendwandeling zonder plan op een onbekende plek is vaak een mooie manier om verrassende ontmoetingen te beleven, en dus ook om mooie foto’s te maken.