raja ampat photo cruise 2019

Dit is een reis voor fijnproevers! Tien dagen verwend worden aan boord van een prachtig houten zeilschip, terwijl we rondvaren door één van de meest afgelegen en ongerepte bestemmingen van onze planeet: het noordoostelijke deel van de Indonesische archipel. En onderweg op een ontspannen manier aan je foto-skills werken, met veel tijd voor persoonlijke begeleiding.

Raja Ampat is uniek. Ik ken geen enkele plek op de wereld waar het koraal zo prachtig bewaard is gebleven als hier. En dat zegt natuurlijk ook iets over de rest van de omgeving: puur, onaangetast en stil. Dit is één van de meest afgelegen plekken op onze wereld; een geweldige bestemming om te verkennen vanaf een traditioneel Indonesisch zeilschip.

Ik heb twee keer eerder gezeild met Seatrek en ik weet uit eigen ervaring: veel mooier en exclusiever dan dit wordt het niet. De Katharina is een elegante Buginese schoener en heeft maar zes hutten, dus plek voor maximaal twaalf gasten. De bemanningsleden (ook twaalf!) zorgen ervoor dat het ons werkelijk aan niets ontbreekt. We maken een prachtige tocht van tien dagen langs onbekende en onontgonnen plekken. Dit is écht vakantie: helemaal weg van alles. Bijna niemand draagt hier een horloge, in de loop van de week zie je steeds minder mobieltjes en het nieuws gaat hier volledig aan ons voorbij.

In plaats daarvan belanden we in een rustig en aangenaam ritme. Vroeg op, lang ontbijten, een uurtje praten over fotografie, een uitstapje naar alweer een tropisch paradijsje, lekker lunchen, een uurtje snorkelen, misschien gevolgd door een korte siësta. De durfals springen nog een paar keer vanaf de boegspriet in de lauwwarme zee en het is alweer tijd voor een  biertje. Tijdens de borrel bekijken en bespreken we samen de foto-resultaten van die dag en zo rijgen de dagen zich aaneen. Alles gaat hier vanzelf. Onze was gooien we achteloos in een mand onderaan de trap; een dag later vinden we onze shirts en broeken schoon én keurig opgevouwen terug.

Wat is het heerlijk om even weg te zijn van de uitlaatgassen, de files en de regen. In plaats daarvan het heerlijke gevoel van het warme, teakhouten dek aan je voeten. De kabbelende golven tegen de scheepshuid terwijl je op één oor ligt te dommelen in de airconditioned hut. De zoete geur van de kretek-sigaretten die vanuit de verblijven van de bemanning het dek opwaait. De pruttelende motor van een passerend vissersbootje, het klapperen van een zeil  als de stuurman zijn aandacht er even niet bij heeft.

Reizen zoals het bedoeld is..

REISGEGEVENS

Inschepen: 29 november 2019 Sorong, Papoea
Ontschepen: 8 december 2019 Sorong, Papoea

Prijs voor deze unieke reis: US $ 5.950,- per persoon op basis van tweepersoonshut, volpension en begeleiding van lokale gids en Thijs Heslenfeld. Vluchten en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Alle informatie over deze reis vindt hier u op de site van Seatrek.

Als u mij even mailt op thijs@thijsheslenfeld.com kan ik wat meer over deze reizen vertellen en evt. een optie voor u vastleggen.