Helpen of niet?

Theresia Swartbooi (43) woont met man, kinderen en kleinkinderen in een hutje gebouwd van opengerolde oliedrums, op een heel afgelegen plek in de Namibische woestijn. En in Namibië betekent dat: écht afgelegen. Kijk zelf maar even op Google Earth (als u stevig inzoomt, ziet u de twee gebouwen van de foto hieronder vanuit de ruimte).

In Het Parool van 6 september stond een reportage die ik schreef (klik hier voor de PDF van het artikel) over mijn ontmoeting met dit mooie gezin. En over de diepste wens van Theresia om ooit een keer in een eigen huisje te wonen.

Samen met het Parool heb ik het volgende verzonnen. In november verschijnt mijn nieuwe fotoboek 'Empty' - over de reizen door de meest afgelegen delen van Namibië die ik samen met telkens één Nederlandse gast maakte (hier staan wat beelden van deze reizen). Het wordt weer een prachtig kunstwerkje, ontworpen door de smaakmakers van het Utrechtse bureau Koningharder en gedrukt door topdrukker Veenman+. De laatste keer dat we in deze samenstelling werkten, wonnen we een Red Dot Award in Berlijn. Daar waren we erg trots op. Als u iets meer van mijn werk wilt zien, kijk dan even rond op de website of bij mijn eerder gepubliceerde boeken.

Elvira Swartbooi (7)

Elvira Swartbooi (7)

En nu het plan. 'Empty' kost in de boekwinkel 25 euro. Maar van de opbrengst van elk boek dat via deze actie wordt verkocht, gaat 5 euro naar Theresia en haar gezin. Gewoon, contant. Ik ga het geld zelf brengen, en in Het Parool leest u wat er verder mee gebeurt. Directer kan het niet.

Vindt u het een mooi plan? Dan kunt u mijn nieuwe boek als volgt bestellen:

  1. Maak € 25,- per exemplaar plus eenmalig € 3,50 verzendkosten over op bankrekening NL41RABO0150451652 van Oost West Thijs Best. Gaarne onder vermelding van 'Parool' én uw postcode en huisnummer. U ontvangt uw boek(en) de eerste helft van november.
  • U kunt ook bestellen via Paypal. Ga naar de website van Paypal en klik rechts op de pagina op ófwel inloggen (als u een Paypal account heeft) ofwel 'Geen Paypal rekening' als u deze niet heeft en ook niet wilt. Betalen gaat dan verder met uw creditcard; u hoeft géén Paypal-rekening te openen. Levering: eerste helft november

Misschien wilt u alleen geld geven, maar bent u niet geïnteresseerd in mijn boek? Dat kan: maak dan het bedrag van uw keuze over en vermeld er duidelijk bij dat u géén boek wilt. Dan gaat het hele bedrag naar Theresia.

Vragen? Mail mij op thijs@thijsheslenfeld.com Dank!

Beeldselectie voor het nieuwe boek.

Beeldselectie voor het nieuwe boek.

Jason Swartbooi (2)

Jason Swartbooi (2)

Timothias Swartbooi

Timothias Swartbooi

De keuken van het gezin Swartbooi.

De keuken van het gezin Swartbooi.