Bourgogne workshop 2018

Tijdens deze workshop leer je vooral om sneller en intuïtiever te gaan fotograferen en je minder te laten hinderen door allerlei technische belemmeringen en vraagstukken. Je gaat merken dat de techniek eigenlijk helemaal niet zo belangrijk is en dat het er veel meer om gaat dat je een mooie en rake foto leert zién. Dat betekent dus ook dat deelnemers van elk niveau welkom zijn; of je nu met een professionele spiegelreflex fotografeert of met je iPhone.

De workshop in Frankrijk is iets gestructureerder dan de workshop in Marrakech: we beginnen elke ochtend met een korte voordracht rondom een bepaald onderwerp (bv licht, scherptediepte, achtergrond, compositie of less is more); daarna gaan we in de omgeving aan de slag, waarbij we ons veelal in kleinere groepjes opsplitsen. 's Avonds bespreken we de resultaten van de dag met elkaar en bekijken we de beelden op een scherm. Door deze opzet is de workshop ook erg geschikt voor mensen die weinig van techniek weten, maar zich wel het hoogstnoodzakelijke op dat gebied eigen willen maken.

Zoals in al mijn workshops besteden we zeker aandacht aan het fotograferen van mensen. Ik wil je graag laten zien en ervaren dat mensen fotograferen veel gemakkelijker is dan we geneigd zijn te denken. Maar ik laat je ook zien waarom veel fotografen hier moeite mee hebben en hoe je zelf de spanning kunt veroorzaken (en wegnemen!) die een mooie ontmoeting in de weg kan zitten.  

Natuurlijk gaan we de omgeving verkennen: rommelmarktjes, slaperige stadjes, wijnhuizen maar ook de mooie en wilde natuur. Als je van fietsen houdt, neem dan zeker je ATB of sportfiets mee.

Over de locatie: vorig jaar belandde ik tijdens een zwerftocht door Frankrijk bij toeval in St. Martin du Puy, en bij de prachtig gerestaureerde B&B van Alexandra en Graham. Een heerlijke plek: een prachtig opgeknapt convent aan de rand van het bos. De hele dag lachende groene spechten en elke avond een concert van bosuilen. Plus een stuk of tien loslopende boerenkatten die hier een liefdevol tehuis vonden.

Maar wat mijn verblijf hier zo aangenaam maakte waren vooral de gastheren. Alexandra en Graham zijn lieve en zorgzame mensen die deze tent vooral lijken te runnen om wat aanloop te hebben en hun leven met anderen te delen. Graham is opgeleid als concertpianist en bovendien een wijnkenner die het heerlijk vindt om die passie met anderen te delen. De kamers in Le Couvent zijn perfect verzorgd, het eten hier is geweldig en ik heb nog zoveel fantastische wijnen geproefd als bij Graham!

REISGEGEVENS

Reisdata: 8 - 15 september 2018

Hoe en wat?

We verblijven zes nachten in Le Couvent op basis van halfpension. We bezoeken kleine, slaperige dorpjes in de buurt en laten ons verrassen door wat we tegenkomen.

Thijs Heslenfeld begeleidt de gehele reis en is er elke dag bij om u te adviseren en te helpen. De dag begint met een korte inleiding over een fotografisch onderwerp; daarna gaan we snel aan de slag (en als u het mooiste licht wilt meepikken bent u misschien al vóór het ontbijt onderweg). Voor het diner bespreken we elke avond samen de resultaten van de dag.

De reis is geschikt voor fotografen van elk niveau, van beginner tot gevorderd en van volslagen amateur tot professional die daadwerkelijk geld verdient met fotografie. Je kunt met je iPhone meedoen of met een rugzak vol professionele apparatuur. Het is wel belangrijk dat je een laptop of tablet bij je hebt die je kunt gebruiken om met je foto's te werken.

Minimaal 5 deelnemers, maximaal 8

Inclusief:

6 overnachtingen en ontbijt in Le Couvent op basis van 2 personen per kamer

5 3-gangen diners in Le Couvent

1 x 3-gangen diner in restaurant in de omgeving

Full time begeleiding door Thijs Heslenfeld

 

Exclusief:

Transport (765 km vanaf Amsterdam; bekijk de routeplanner)

Lunch (veelal op locatie, evt. serveert Le Couvent voor slechts 10 euro een lichte lunch)

 

Weer: nazomer met naar verwachting zomerse temperaturen overdag en weinig neerslag

 

Prijs: € 999,- (50% aanbetaling bij boeking en 50% 1 maand voor de reis).

Prijs 1-persoons kamer:  € 1.299,-


Vragen? Boeken?

Vragen? Stuur een e-mail of bel mij even!

Direct boeken? Maak € 500,- p.p. aanbetaling voor een dubbele kamer of € 650,- voor een 1-persoons kamer over op bankrekening NL41RABO0150451652 t.n.v. Oost West Thijs Best in Putten o.v.v. 'Bourgogne' en stuur me een e-mailtje met je adresgegevens.

Je ontvangt de bevestiging zodra de betaling binnen is.