exclusieve workshops met zin magazine

Wil je écht beter leren fotograferen? Dan is het soms nodig een beetje uit je comfort zone te treden. Dat is wat er gebeurt als je één van mijn workshops volgt. Want het is mijn overtuiging dat bijna élke foto die anderen echt weet te raken zijn kracht haalt uit contact, uit verbinding. Met jezelf, met de mensen om je heen, met de wereld om je heen.

Tijdens mijn workshops besteden we zo min mogelijk aandacht aan techniek, want ik beschouw dat als iets secundairs (en ik maak ál mijn foto's met bestaand licht). In plaats daarvan springen we met onze camera het diepe in. We gaan mensen fotograferen. We gaan leren om te accepteren dat sommige mensen dat een énig idee vinden, en anderen helemaal niet. We hebben 's ochtends nog geen idee waar we 's middags uithangen. We eten dingen die we nog nooit gegeten hebben, spreken talen waarvan we niet wisten dat we ze spraken en openen deuren terwijl we geen idee hebben wat erachter zit. En gaandeweg ontdekken we dat onze foto's als vanzelf meer hart en zeggingskracht krijgen naarmate we meer in het moment zelf kunnen en durven zijn. En we hebben ook nog 's een heleboel lol!

Dat kun je bijvoorbeeld ervaren op een plek waar je fantastische foto’s kunt maken, maar waar dat nou niet bepaald van een leien dakje gaat: Marrakech in Marokko. Want hier ligt de schoonheid voor het oprapen, maar je kunt er ook een heleboel weerstand ontmoeten. Elk najaar organiseer ik hier een workshop voor maximaal 7 gasten. We verblijven in één van de mooiste hotels van de stad en we gaan ook met 4WD's een paar dagen de woestijn in. Een bijzondere en uitdagende reis waar je heel veel van leert. Vind je het leuk om de ervaringen van eerdere deelnemers te lezen? Kijk dan eens naar de verhalen en beelden van Hermann van Hoof en Henk Willem Otten.

Begin volgend jaar is er een workshop van tien dagen aan boord van de driemaster Stad Amsterdam, in de Caribbean. En binnenkort volgen twee nieuwe bestemmingen: het oerwoud van Suriname en de meest afgelegen en ongerepte delen van de Molukken, aan boord van het zeilschip Katharina (december 2019).

Om een goede eerste indruk te krijgen van deze workshops en om een gevoel te ontwikkelen bij mijn aanpak organiseer ik samen met Zin Magazine  regelmatig eendaagse masterclasses in Nederland. Tijdens deze dag besteden we aandacht aan vier belangrijke onderdelen (o.a. licht, compositie, mensen fotograferen) en krijgt u zelf de kans om met het geleerde aan de slag te gaan. Deze workshops vinden plaats bij mij thuis op kasteel Oldenaller in Putten en de eerstvolgende datum is 22 september 2018. Informatie en aanmelden kan via de website van Zin


Als je nog vragen of opmerkingen hebt, bel of mail me dan even. En als je op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten, is het handig als we even vrienden worden op Facebook.

Thijs Heslenfeld - thijs@thijsheslenfeld.com - 06-51198485